Ez a könyv számomra fordulópont volt, amikor sok évvel ezelőtt, először olvastam.
Az egész gondolkodásmódomat elkezdte átalakítani... és most újra a kezembe került, hogy ennyi év távlatából, sok év tapasztalatával újraolvassam.
Aktuálisabb, mint valaha ...
A továbbiakban szeretném néhány gondolatát, részletét megosztani mindazokkal, akik kíváncsiak rá...

2010. szeptember 26., vasárnap

Ébredj fel!

"A lelkiség, spiritualitás azt jelenti: tudatára ébredés. A legtöbb ember noha nem tud róla, szunnyad. Szunnyad születésekor, szenderegve él, szunnyadva házasodik, álmában nevel gyermekeket, szunnyadva hal meg, anélkül, hogy valaha is felébredne. Sohasem érti meg a szeretetteljes és gyönyörű voltát annak, amit emberi létnek nevezünk.
Ébredj fel! Felnőtt vagy. Túl nagy vagy ahhoz, hogy szenderegj! Ébredj fel! Hagyd már abba a bíbelődést a játékaiddal!
A legtöbb ember elmondja neked, hogy ki akar kerülni az óvodából, de ne higgy nekik! Csupán annyit akarnak tőled, hogy javítsd meg a tönkrement játékaikat. "Add vissza a feleségemet! Add vissza az állásomat! Add vissza a pénzemet! Add vissza a tekintélyemet, a sikeremet!" Ezt akarják; visszakapni a játékaikat.
Az emberek nem igazán akarnak kigyógyulni. Enyhülést akarnak; a kúra fájdalmas."

... és ha ezek után érdekel a tudatra ébredés ... adok hozzá további részleteket a könyvből, hogy mit is jelent ez valójában, hogyan tudod megvalósítani. Folyt.köv.

1 megjegyzés:

  1. ez a rész nálam is ki van téve:)...örvendek, hogy fontosnak találod Te is...Mello valóban fordulópont lehet az Ember életében...ha nyitva a szeme és szive:)...üdv Kolozsvárról

    VálaszTörlés